Czysty luksus.Noże Midori, robione ręcznie z 67-warstwowej japońskiej stali damasceńskiej VG-10, stanowią szczyt perfekcji. Stal jest starannie skuwana i zawijana, tworząc niezwykle piękne ostrze o wyjątkowej jakości. Santoku znaczy „trzy funkcje" - plastrowanie, siekanie i krojenie w kostkę. Ten mały i sprytny nóż jest w rękach dobrego kucharza prędkim i precyzyjnym narzędziem. Robiony ręcznie z 67-warstwowej stali damasceńskiej, kultywuje najlepsze tradycje japońskiej sztuki rękodzielniczej. Jest doskonały jakościowo i niezwykle piękny: praca z takim narzędziem to czysta przyjemność. MIDORI 12,5 cm to mała odmiana Santoku, jednak wymiar nie wpływa na jego możliwości. Pieklenie ostry i maksymalnie precyzyjny, ułatwia pracę pod presją czasu. Można go myć w zmywarce, ale lepiej nie nadużywać tego sposobu konserwacji - każdorazowe przepłukanie po użyciu pod bieżącą wodą oraz użycie delikatnych detergentów wystarcza do utrzymania MIDORI Noża Santoku w nienagannym stanie. Materiał stal V10 W skład zestawu wchodzą: 1 nóż santoku 12.5cm, opakowanie pudełko drewniane, instrukcja użytkowania Gwarancja