Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- BAR
-
KUCHNIA
- Naczynia kuchenne
- Przybory cukiernicze
-
Przybory do kuchni
- Chochle kuchenne
- Łyżki kuchenne
- Łopatki kuchenne
- Szczypce kuchenne
- Porcjonery
- Lejki kuchenne
- Rózgi do ubijania
- Szufle kuchenne
- Deski kuchenne
- Noże i widelce
- Obieraki do warzyw i owoców
- Sita kuchenne
- Otwieracze do puszek
- Tarki kuchenne
- Tłuczki i ubijaki
- Mieszadła i wiosła do kotłów
- Maty
- Radełka
- Inne przybory
-
Obróbka termiczna
- Patelnie gastronomiczne
- Kuchnie gastronomiczne
- Frytownice gastronomiczne
- Grille gastronomiczne
- Kotły warzelne
- Bemary gastronomiczne
- Warniki gastronomiczne
- Gyrosy
- Naleśnikarki
- Gofrownice
- Salamandry
- Opiekacze i tostery
- Taborety gastronomiczne
- Podgrzewacze
- Piece gastronomiczne
- Kuchenki mikrofalowe
- Akcesoria do urządzeń
- Suszarki do żywności
- Urządzenia wielofunkcyjne
- Sous-Vide
- Pozostałe urządzenia
- Obróbka mechaniczna
- Inne urządzenia
- Kuchnia nowoczesna
- Papiery do pieczenia i gotowania
- ZMYWALNIA
- CHŁODNICTWO
- BUFET
- PIZZERIA
- ZASTAWA STOŁOWA
- HIGIENA
- Bestsellery
- BAR
-
KUCHNIA
-
Chochle kuchenne
-
Łyżki kuchenne
-
Łopatki kuchenne
-
Szczypce kuchenne
-
Porcjonery
-
Lejki kuchenne
-
Rózgi do ubijania
-
Szufle kuchenne
-
Deski kuchenne
-
Noże i widelce
-
Obieraki do warzyw i owoców
-
Sita kuchenne
-
Otwieracze do puszek
-
Tarki kuchenne
-
Tłuczki i ubijaki
-
Mieszadła i wiosła do kotłów
-
Maty
-
Radełka
-
Inne przybory
-
Patelnie gastronomiczne
-
Kuchnie gastronomiczne
-
Frytownice gastronomiczne
-
Grille gastronomiczne
-
Kotły warzelne
-
Bemary gastronomiczne
-
Warniki gastronomiczne
-
Gyrosy
-
Naleśnikarki
-
Gofrownice
-
Salamandry
-
Opiekacze i tostery
-
Taborety gastronomiczne
-
Podgrzewacze
-
Piece gastronomiczne
-
Kuchenki mikrofalowe
-
Akcesoria do urządzeń
-
Suszarki do żywności
-
Urządzenia wielofunkcyjne
-
Sous-Vide
-
Pozostałe urządzenia
Przybory do kuchniObróbka termiczna -
- ZMYWALNIA
- CHŁODNICTWO
- BUFET
- PIZZERIA
- ZASTAWA STOŁOWA
- HIGIENA
- Bestsellery
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma Netto 0,00 złSuma Brutto 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Piec konwekcyjno - parowy Nano Max 20 x GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą
- Kurier (Pobranie) 0
- Odbiór osobisty 0
- Kurier 0
-
-odległość miedzy prowadnicami- 67 mm
-wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm
-ilość wentylatorów z autorewersem- 4
-moc/napięcie- 28,5 kW/400 V
-waga- 310 kg
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH
NANO MAX:
-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego
powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę
-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
-Gotowanie z użyciem sondy
Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.
Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania
-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.
Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
-Gotowanie metoda Sous Vide
Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty.
Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm
GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:
-Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej.
Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa
-Multi launguage
Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski
-Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.
Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
-WiFi
Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca.
Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury
-Inwerter
Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne.
Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa
-Gotowanie nocne
Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy.
Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej
-Cook & Hold
Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ
- technologia gotowania i utrzymania potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.
Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami
-Proofing
Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu
-Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,
wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
-Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START.
Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry
takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
-Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym.
Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania
-Automatycznie otwierany kominek
Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca.
Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze
Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.
Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy
-NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą
drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
-Automatyczny system myjący
Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO:
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
Natrysk sterowany elektronicznie
- Funkcja PRE-HEATING
- rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej
niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie
potrawy. Można zapisać ją w programie
- Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie
innej sondy
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie
temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii
elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,
szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia
czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Podłączenie do sieci wodnej: 3" gwint zewnętrzny, maksymalna
temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
zmiękczona maksymalnie do 5°f